ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ

Never Second Team GR

Γνωρίστε τους αθλητές μέλη της Ελληνικής κοινότητας αθλητών NeverSecond!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ

Long-distance Runner🏃

Ασχολούμαι με τα αγωνίσματα αντοχής, και κυρίως με αγώνες τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων. Από 10 χιλιόμετρα έως και μαραθώνιο.

Με τον στίβο - τρέξιμο άρχισα να ασχολούμαι πιο συστηματικά από την ηλικία των 12 ετών, μέχρι τότε όμως είχα περάσει από αλλά αθλήματα όπως η κωπηλασία και η κολύμβηση.

Ο πρωταρχικός στόχος σαν αθλητής σε κάθε αγώνα είναι να φτάνω τον εαυτό μου στα όρια του αλλά και να τα ξεπερνάω. Κάνοντας αυτό είναι σίγουρο ότι θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα – επιτυχία.

Αναμφίβολα οι πιο έντονες αθλητικές μου στιγμές μέχρι τώρα ήταν όταν τερμάτισα τον πρώτο μου κλασικό μαραθώνιο Αθήνας σε 2:41:05 σε ηλικία 21 ετών, και η δεύτερη θέση στο Zagori Mountain Running 44km της ίδιας χρόνιας(2021).

Από μικρή ηλικία θαύμαζα τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο, ο οποίος αποτελεί έναν αθλητή πρότυπο για εμένα λόγω της διάρκειας που είχε στον αγωνιστικό αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και της ικανότητας του να αγωνίζεται με την ίδια επιτυχία τόσο σε αγώνες βουνού όσο και σε αγώνες δρόμου.

Πριν από κάθε αγώνα, συνηθίζω να προετοιμάζω στο μυαλό μου την τακτική που θα ακολουθήσω την εκάστοτε φορά, και να χαλαρώνω με κάποια βόλτα και μουσική.

Γενικά η προετοιμασία εξαρτάται από τον αγώνα στόχο, σίγουρα όμως αποτελείται από αρκετά χιλιόμετρα τρέξιμο, ενδυνάμωση στο γυμναστήριο και κάποιες εναλλακτικές μορφές άσκησης όπως ποδήλατο ή κολύμπι για αποκατάσταση.

Προσωπικά μερικές από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω σε μια προετοιμασία, εφόσον δεν υπάρξει κάποιος τραυματισμός, είναι η κούραση που δημιουργείτε από την καθημερινή προπόνηση τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά λόγω του μεγάλου όγκου χιλιομέτρων που πρέπει να γίνουν. Πάντα όμως από την στιγμή που θέσω ένα στόχο θα αγωνιστώ γι αυτόν, επομένως αυτές οι δυσκολίες ξεπερνιούνται.

Μερικές από τις διοργανώσεις που ξεχωρίζω είναι το Zagori Mountain Running, αρχικά λόγω του ότι είναι από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα αλλά και λόγω των οικογενειακών δεσμών που έχω με τον αγώνα. Σίγουρα όμως είναι και ο αυθεντικός μαραθώνιος Αθηνών, λόγω της ιστορικής διαδρομής αλλά και του μοναδικού τερματισμού στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Χωρίς αμφιβολία, σαν πρώτο στόχο έχω την προσπάθεια για την διαρκή εξέλιξη μου. Στην συνέχεια όμως είναι και η συμμετοχή μου σε κάποιες μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Θέλεις να γίνεις και εσύ μέλος της Ελληνικής & παγκόσμιας κοινότητας αθλητών NEVERSECOND?

Στείλε μας το email σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ NEVERSECOND

Scroll to Top